Bemutatkozás

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pszichológia szakán végeztem kognitív- és személyiségpszichológia szakirányokon. Az előbbi a kutatás, tudásom folyamatos bővítésének az igényét alapozta meg, utóbbi pedig az emberi viselkedés és lélek működésének megismerési vágyát, és a terápiás érdeklődésemet.

Állami és magánszférában is szereztem tapasztalatot: dolgoztam életvezetési problémákkal küzdő egyetemistákkal, felnőttekkel és a gyermekvárás küszöbén álló párokkal. A rendszerszemléletet iskolapszichológusi tapasztalataim alapozták meg, ahol a gyermekek mellett a szülőkkel és pedagógusokkal végzett munka nagy szerepet kapott. Emellett sok évig foglalkoztam szervezetpszichológiával, képzések szervezésével és tartásával. Ezen évek hatására fogalmazódott meg bennem, hogy milyen nagy szükség van a munkahelyeken is a pszichológusi munkára, illetve hogy a képzéseken nagyobb hangsúlyt kéne helyezni az önismeretre és az érzelmi intelligenciára. 

2018 óta magánrendelés keretében segítem elsősorban az életvezetési prbolémákkal, krízissel, gyásszal, szorongással hozzám fordulókat abban, hogy saját erőforrásaikra támaszkodva, saját szükségleteiket és érzéseiket felismerve, kifejezve, aktívan tudjanak tenni testi-lelki harmóniájuk kialakítása érdekében. Tapasztalatom, hogy a saját érzéseinkkel való kapcsolat nagyon fontos és első lépése annak, hogy elinduljunk a gyógyulás útján. Sokszor nemcsak a lelki nehézségek mögött, hanem a testi panaszok hátterében is találkozunk azzal, hogy a kliens nem tud/mer kapcsolódni a dühével, a szomorúságával, a szégyenével, vagy akár az örömével, boldogságával. Szerencsére felnőttként is megtanulható, hogyan ismerjük fel és fogadjuk el saját érzelmeinket és igényeinket, hogy aztán mások felé is ki tudjuk fejezni, és másokhoz is (jól) tudjunk már kapcsolódni. 

A magánrendelés mellett értelmi sérült felnőttekkel foglalkozom a Down Alapítványnál.

A pszichológiai tanácsadás során mindig a klienshez és a hozott problémához igyekszem igazítani a tanult pszichológiai módszereket, integratív szemléletben dolgozom. 

Sajátélményt családterápiás, autogén tréning, sématerápiás, meseterápiás és képzőművészet-terápiás módszerekben szereztem.

Az alábbi témákkal kapcsolatban fordulhatnak hozzám:

  • életvezetési nehézségek és krízisek
  • egészséges életvezetéssel kapcsolatos kérdések
  • stresszkezelés, érzelemszabályozási technikák
  • érzelmi kimerülés, kiégés
  • önbizalmi, önértékelési kérdések
  • magánéleti elakadások, párkapcsolati nehézségek
  • munkahelyi nehézségek
  • pályaválasztási kérdések, útkeresés
  • érzelmi intelligencia, asszertív kommunikáció fejlesztése